Obeziteti dëmton trurin
Obeziteti ka pasoja edhe në tru. Në fakt, niveli i lartë i dhjamit në trup lidhet me diferenca të formës dhe strukturës së trurit, përfshirë edhe rënie të volumit të materies gri.

Këtë zbulim e ka bërë një studim i kryer nga "Leiden University Medical Center", në Holandë, dhe i publikuar në revistën shkencore "Radiology".

Edhe kërkime të mëparshme kanë lidhur obezitetin me rritjen e rrezikut për dobësimin e aftësive njohëse dhe shfaqje të problemeve mendore, duke sugjeruar se kjo sëmundje shkakton ndryshime në tru.

"Kemi zbuluar se të kesh nivele të larta dhjami të përhapur në tru lidhet me zvogëlimin e volumit të strukturave të rëndësishme në tru, përfshirë atë të materies gri që ndodhet në qendër të trurit", thekson A.

Dekkers, autorja kryesore e këtij studimi. /albeu.com/
Shtuar më 30/04/2019, ora 17:48

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori