Një gotë alkool në ditë rrit rrezikun ndaj kancerit të gjirit
Janë gjetur prova të forta se pirja e një gote të vogël vere apo birrë në ditë rrit rrezikun e kanceritgjirit para- menopauzal me 5 për qind dhe kancerin e gjirit në menopauzal prej 9 për qind.

Pirja e vetëm një gotë verë apo pije tjetër alkoolike në ditë rrit rrezikun e kanceritgjirit, është gjetur nga hulumtimi i bërë nga Instituti Amerikan për Hulumtime të Kancerit (AICR) dhe Fondi Botëror për Kërkimin e Kancerit (WCRF).

Ndërsa ushtrimet e bëra çdo ditë zvogëlojnë rrezikun e kanceritgjirit para dhe pas menopauzës.

Me këtë raport u dëshmua se: Të kesh një mënyrë jetese fizikisht aktive, të ruash një peshë të shëndetshme gjatë gjithë jetës dhe të kufizosh alkoolin – këto janë të gjitha hapat që gratë mund të marrin për të ulur rrezikunndaj kanceritgjirit. /Sovrani.info/
Shtuar më 06/09/2017, ora 16:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori