Krimet e Rënda lënë në burg pa afat Klement Balilin
Menopauza e vonshme mund të mbrojë kujtesën e grave
Pëlqej
Hulumtimi i ri, i botuar në revistën Neurologji, tregon se një shfaqje e vonë e menopauzës mund të përfitojë aftësitë e kujtesës së grave të vjetra më vonë në jetë.Përjetimi i menopauzës në një moshë më të gjatë mund të ofrojë avantazhe njohëse në planin afatgjatë.

Një studim i ri i drejtuar nga Diana Kuh, nga University College London në Mbretërinë e Bashkuar, pyet nëse mosha në të cilën një grua përballet me menopauzë ndikon në performancën e saj të kujtesës, ne periudha të mëvonshme.

Megjithatë, siç shpjegojnë autorët e studimit, këto studime nuk përdorin një mostër veçanërisht të gjerë dhe nuk përfshijnë një grup të gjerë të femrave të përfshira në hulumtim.
Shtuar më 20/04/2018, ora 17:40
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori