Magnezi ruan balancën e trupit dhe shpirtit
Pëlqej
Gjatë ushqimit nuk duhet injoruar asnjëherë bukën integrale dhe perimet e gjelbra, si dhe arrat.

Këto ushqime përmbajnë shkallë të lartë të magnezit, mineral i domosdoshëm për funksionimin optimal të organizmit, sidomos zemrës, muskujve dhe nervave. Magnezi nuk krijohet në organizëm dhe për shkak të gabimeve ushqimore shpesh ndodh që këtë mineral të mos e kemi në nivel të duhur.

Në këtë duhet pasur kujdes, pasi për shkak të stresit afatgjatë, ndotjes së mjedisit, hyrjes së tepërt të sasisë së nikotinës dhe alkoolit, dhe për shkak të djersitjes gjatë verës vjen deri te shpenzimet e mëdha të tij.

Pasojat e deficitit janë nervozizmi, irritimi dhe natën paraqiten ngërçe që pengojnë gjumin.
Shtuar më 20/04/2018, ora 14:18
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori