Ja sa duhet ta keni tensionin sipas moshës që keni
Pëlqej
Një ndër problemet shëndetësore më të përhapura është tensioni. Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjesgjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme.

Por ka një mesatare se sa duhet të jetë vlera e tensionit për çdo grupmoshë.

Pikërisht, mosha është një nga shkaktarët e shtypjesgjakut dhe ne duhet të dimë se çfarë niveli të shtypjesgjakut duhet të kemi në bazë të moshës që kemi.

Te meshkujt

Mbi 20 vjeç: 123/76
20-30 vjeç: 126/79
30-40 vjeç: 129/81
40-50 vjeç: 135/83
50-60 vjeç: 142/85
Mbi 70 vjeç: 142/80

Te femrat
Mbi 20 vjeç: 116/72
20-30 vjeç: 120/75
30-40 vjet: 137/84
40-50 vjeç: 137/84
50-60 vjeç: 144/85
Mbi 70 vjeç: 159/85. /albeu.com/
Shtuar më 23/08/2017, ora 16:23
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori