Ja çfarë duhet të përdorni për eleminimin e gurëve në veshka
Gurët në veshka janë një fenomen që përsëriten ndaj personat që kanë vuajtur më parë nga një gjë e tillë duhet që të kujdesen në mënyrë që të mos ju rishfaqet i njëjti problem sërish.

Heqja e gurëve në veshka mund të realizohet me anë të operacionit ose me ndihmën e goditjes së gurit me rreze laser. Me anë të kirurgjisë retrograt intrarenal ndërhyrja bëhet nga kanali i urinës pa qenë nevoja e hapjes së ndonjë vrime në pjesën e barkut. Me anë të kësaj mënyre i sëmuri mund të ngrihet në këmbë pas 24 orëve dhe të kthehet në shtëpi brenda 2-3 ditëve. Nisur nga dendësia e dhimbjes së shkaktuar nga gurët në veshka mund të themi se meshkujt preken tre herë më shumë sesa femrat. Të sëmurët zakonisht ankohen për dhimbje anësore apo dhimbje të njohura si kolit veshke.

Personat, të cilët kanë nxjerrë gurë më parë duhet të tregohen më të kujdesshëm në këtë pikë. Këta persona janë më të rrezikuar nga rishfaqja e gurëve. Ato të cilët kanë në familjen e tyre persona me gurë në veshka janë 2 herë më të rrezikuar prej tyre. Edhe faktorët gjenetikë ndikojnë në krijimin e gurëve. Prandaj, i duhet kushtuar një rëndësi e madhe konsumit të ujit. Verës duhet konsumuar e pakta 2.5 litra, ndërsa gjatë dimrit 1.5 litra. Edhe ushtrimet janë shumë të rëndësishme për këta të sëmurë. Kilogramët e tepërt përbëjnë një faktor rrezikues në shfaqjen e gurëve. Nëse gurët në veshka nuk kurohen mund të rrezikohet shëndeti i veshkës. /albeu.com/

Shtuar më 01/06/2016, ora 16:57
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori