Ja çfarë duhet të konsumoni për një kujtesë më të mirë
Ata që kërkojnë të përmirësojnë kujtesën e tyre me gjasë mund t’i drejtohen çokollatës për ndihmë.

Studimet e reja tregojnë se trajtimi i ëmbël në fakt e forcon kujtesën dhe e mban trurin e shëndetshëm.

Ekspertët thonë se një përbërës në çokollatë i quajtur flavanol mund të bashkëveprojë në efektin e gjumit dhe mundet t’ju ndihmojë atyre njerëzve që vuajnë nga pagjumësia.

Studimi i tyre i fundit afatgjatë konfirmon se përfitimet për gjumin dhe kujtesën lidhen me çokollatën. Flavanolet janë përbërës natyralë që përmirësojnë trurin dhe funksionimin e tij përkrahë efektit mbrojtës.

Studimi, që është bërë nga ekspertët prej “University of L’Aquila”, Itali, ka gjetur vëmendjen se me një dozë të flavanoleve mund të përmirësohej kujtesa, shpejtësia e trurit dhe mënyra më e shpejtë e komunikimit.

Ky studim do të thotë se çokollata, më saktësisht flavonolet – një ditë mund ë trajtojnë në mënyrë vullnetare njerëzit.

‘Ky rezultat sugjeron se flavomnolet në kakao mbrojnë gjendjen kognitive duke përmirësuar performancat kognitive’ thotë autorja që kishte bërë studimin Dr. Valentina Socci. /albeu.com/
Shtuar më 01/07/2017, ora 23:18
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori