Djalë apo vajzë? Truket për të kuptuar se gjininë e fëmijës
Për gratë shtazanë ka disa gojëdhëna që mund ta dallojnë pa pasur nevojë për të bërë një eko. Gojëdhëna të tilla janë transmetuar brez pas brezi, por së fundmi ka ndodhur diçka e çuditshme. Shkenca bazohet tek gojëdhënat.

Disa mjekë kanadezë kanë bërë një studim bazuar mbi këto gojëdhëna, dhe kanë dalë në përfundimin se “harresa”gjatë shtatzënisë mund të na ndihmojë që të zbulojmë paraprakisht gjininë e bebit.

Më shumë se 40 femra janë përfshirë në studim përgjatë 18 muajve. Gjatë studimit rezultoi se gratë shtatzënë që prisin të lindnin një vajzë harronin më shumë, e ndërsa nënat shtatëzënë me meshkuj ishin më pak të prekura nga ky çrregullim.
Shtuar më 25/10/2019, ora 10:38

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori