Dietë 1 javore me vezë
Mëngjesi çdo ditë i njëjti: 1/2 portokall ose qitro dhe 1-2 vezë të ziera.

E hënë

Zëmra: 1 gotë kos

Dreka: fruta në sasi të pakufizuar si portokall, mollë, dardhë, kajsi, pjepër, shalqi

Darka: mish të pjekur apo të zier

E martë

Zëmra: 1 gotë kos

Dreka: pulë të pjekur apo të zier pa lëkurë

Darka: 2 vezë të ziera, sallatë me tranguj të freskët, portokall ose qitro.

E mërkurë

Zëmra: 1 portokall ose gjysmë qitro

Dreka: djathë (pa yndyrë), 1 rriskë bukë të zezë, tranguj

Darka: vezë të gatuara ose të pjekura

E enjte

Zëmra: 1 gotë kos

Dreka: fruta në sasi të pakufizuar si portokall, mollë, dardhë, kajsi, pjepër, shalqi;

Darka: mish të zier ose të pjekur, sallatë me tranguj.

E premte

Zëmra: 1 gotë kos;

Dreka: 2 vezë të ziera , perime të ziera (perime të përziera ose burani);

Darka: peshk të zier ose të pjekur, sallatë me tranguj, 1 portokall ose qitro.

E shtunë

Zëmra: 1 gotë kos ;

Dreka: fruta në sasi të pakufizuar si portokall, mollë, dardhë, kajsi, pjepër

Darka: mish të pjekur ose të zier, sallatë me tranguj, mund të shtoni dhe domate.

E diel

Zëmra: 1 gotë kos ;

Dreka: pulë të zier ose të pjekur pa lëkurë, domate, tranguj, 1 portokall

Darka: perime të ziera pa kripë.

Java e dytë, e tretë dhe e katërt janë njësoj:

Mëngjesi: 1/2 e portokallit ose qitros dhe 1-2 vezë të ziera.

E hënë

Dreka: mish i pjekur ose i zier,sallatë jeshile

Darka: 2 vezë të ziera, sallatë, 1 portokall

E martë

Dreka: mish të pjekur, sallatë

Darka: 2 vezë të ziera, 1 portokall ose qitro.

E mërkurë

Dreka: mish të pjekur ose të gatuar, tranguj;

Darka: 2 vezë të gatuara, 1 portokall oseqitro.

E enjte

Dreka: 2 vezë të ziera, djathë të bardhë pa yndyrë, perime të ziera

Darka: 2 vezë të ziera.

E premte

Dreka: peshk të pjekur apo të zier;

Darka: 2 vezë të ziera

E shtunë

Dreka: mish të pjekur, domate, 1 portokall ose qitro

Darka: përzierje nga fruta të freskëta

E diel

Dreka: pulë të pjekur apo të zier pa lëkurë, tranguj, perime të gatuara, 1 portokall

Darka: pulë të zier ose të pjekur pa lëkurë, sallatë, perime të gatuara, 1 portokall ose qitro.
Shtuar më 23/04/2019, ora 07:59

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori