Çokollata ndihmon për një kujtesë më të mirë
Ata që kërkojnë të përmirësojnë kujtesën e tyre me gjasë mund t’i drejtohen çokollatës për ndihmë. Studimet e reja tregojnë se trajtimi i ëmbël në fakt e forcon kujtesën dhe e mban trurin e shëndetshëm.

Ekspertët thonë se një kemikat në çokollatë e quajtur flavanol mund të bashkëveprojë në efektin e gjumit dhe mundet t’ju ndihmojë atyre njerëzve që vuajnë nga pagjumësia.

Studimi i tyre i fundit afatgjatë konfirmon se përfitimet për gjumin dhe kujtesën lidhen me çokollatën. Flavanolet janë përbërës natyralë që përmirësojnë trurin dhe funksionimin e tij përkrahë efektit mbrojtës. Studimi, që është bërë nga ekspertët prej “University of L’Aquila”, Itali, ka gjetur vëmendjen se me një dozë të flavanoleve mund të përmirësohej kujtesa, shpejtësia e trurit dhe mënyra më e shpejtë e komunikimit.

Ky studim do të thotë se çokollata, më saktësisht flavonolet – një ditë mund ë trajtojnë në mënyrë vullnetare njerëzit. ‘Ky rezultat sugjeron se flavomnolet në kakao mbrojnë gjendjen kognitive duke përmirësuar pëerformancat kognitive’ thotë autorja që kishte bërë studimin Dr. Valentina Socci. /albeu.com/
Shtuar më 02/07/2017, ora 16:53

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori