Arsyet pse një nga këmbët tuaja mund të bëhet më e shkurtër
Ndërsa kjo është e rrallë, është plotësisht e mundur që këmbët e një personi të jenë me gjatësi të ndryshme.

Njerëzit shpesh lindin me të, por është pak e vështirë të zbulohen derisa të bëhen më të vjetër. Shumë njerëz e kanë këtë problem për shkak të disa incidenteve që ose e ndaluan këmbën të rritet ose e bënë atë të rritet në mënyrë të pabarabartë. Herë të tjera, thjesht nuk dihet asnjë arsye, transmeton Telegrafi.

Bright Side po ndanë të gjitha arsyet që njëra prej këmbëve mund të jetë më e shkurtër se tjetra:

Lëndimi i kockës
Një këmbë e thyer mund të përfundojë në rritje në një drejtim tjetër, veçanërisht nëse thyhet në copa të shumta ose nëse dëmtohet indi i muskujve.

Lëndime që lidhen me sportin
Fëmijët posaçërisht mund të rrezikojnë rritjen e gjymtyrëve të tyre ndërsa luajnë sport, pasi ato kanë pllaka rritjeje që bëhen kockë e fortë pasi të arrijnë moshën e rritur. Sportet e kontaktit, si futbolli dhe lojëra të thjeshta rekreative, si ski janë veçanërisht të rrezikshme.


Përdorimi i tepërt i gjymtyrëve
Mos harroni, sportet nuk janë të këqija, thjesht shmangni të luani njësoj gjatë gjithë vitit.

Rrëzimet
Aksidentet e përgjithshme, si një rënie ose përplasje, mund të ndikojnë në kocka në mënyra të ndryshme, dhe trauma mund të dëmtojë veçanërisht pllakat e rritjes së kockave tek fëmijët. Aksidentet gjithashtu mund të dëmtojnë palcën kurrizore të një personi, i cili vetë, mund të çojë në humbje të rëndë të kockave.

Aktivitetet e rrezikshme
Shumë aktivitete të zakonshme të fëmijërisë, madje edhe gjëra të tilla si hedhja në një trampoline, mund të jenë më të rrezikshme nga sa i kuptojnë njerëzit. Lojërat Trampoline janë të njohura për shkaktimin e rënies, frakturave dhe madje edhe dëmtimeve serioze të shtyllës kurrizore. Gjithmonë sigurohuni që aktivitetet e fëmijëve tuaj të jenë të sigurta dhe të monitoruara mirë.


Qëndrimi i pabarabartë
Ju mund të keni dëgjuar se qëndrimi i keq mund të bëjë që këmbët tuaja të jenë të pabarabarta, por vetëm në pamje. Përkundër besimit popullor, qëndrimi i pabarabartë mund të shkaktojë vetëm skoliozën, e cila në të vërtetë nuk dëmton ose deformon kockat e një personi, dhe është plotësisht e kthyeshme me trajtimin dhe ushtrimin e duhur.

Sëmundjet
Ka mjaft kushte dhe sëmundje që ndikojnë në mënyrën e rritjes së eshtrave, si tumoret që mund të rriten në pllaka kockore ose rritje të kërcit në kocka. Edhe sëmundjet që ndikojnë në sistemin nervor mund të ndikojnë në rritjen e kockave.
Shtuar më 04/03/2020, ora 12:40

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori