A ka ndonjë kurë që e zhduk definitivisht gërhitjen?
Duke qenë se shkaktarët janë të shumtë, edhe mënyrat e trajtimit variojnë.

Fillimisht ndryshojmë mënyrën e jetesës duke shmangur të gjithë shkaktarët e lartpërmendur.

Trajtimi medikamentoz si dekongjestionantet nazale, kortizoniket nazale dhe antihistaminiket oralë përdoren në rastet e bllokimit të frymëmarrjes me hundë.

Pajisjet kundër gërhitjes janë një tjetër alternativë trajtimi e gërhitjes. Ekzistojnë pajisjet nazale, orale dhe mandibulare të avancuara (MAD).

Kirurgjia mbetet alternativa e fundit për trajtimin e gërhitjes kur të gjitha mënyrat e tjera të trajtimit kanë dështuar. Ekzistojnë disa teknika operatore ku përmendim: Uvulopalatofaringoplastika (UPPP),

Uvulopalatoplastika, Implantet palatine dhe ablacioni me radiofrekuence i qiellzës.

Këshilla?

1-Humbisni peshë nëse jeni obezë.

2-Shmangni alkoolin pas orës 6.00 pasdite.

3-Shmangni medikamentet gjumëdhënëse.

4-Ndaloni duhanin

5-Trajtoni kongjestionin nazal/ Shendeti.com.al
Shtuar më 22/11/2019, ora 23:31

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori