9 këshilla kundër rrezatimit nga smartphone
Që nga televizori tek Wi-Fi, ekspozimi ndaj fushave magnetike në shtëpi rritet për shkak të rritjes së numrit të pajisjeve që ne rrethohemi.

Dëmtimet që shkaktojnë varen nga frekuenca (Hertz), niveli i fuqisë, (Ëatt), distanca nga burimi dhe kohëzgjatja e ekspozimit.

Por të gjithë e dimë sesa i rrezikshëm është ky rrezatim për në prandaj duhet të mësojmë disa zakone që të mund të mbrohemi sadopak prej këtij rrezatimi.

9 këshillat për të shmangur sa më shumë rrezatimin janë:

1-Në rast të përdorimit të tepruar të mikrovalëve, evitoni qëndrueshmërinë afër saj
2-Vendoseni babyphone larg nga shtrati i të voglit
3-Vendosini aparaturat elektronike në distancën maksimale që është e mundur
4-Shmangni fjetjen me smartphone-in tuaj në komodinë
5-Mos mbaj ndezur kot aparatura elektrike dhe elektronike që nuk i përdorni
6-Fëmijët të shmangin sa më shumë celularët
7-Përdorimi i telefonit kur kap valët maksimale të rrjetit
8-Kufizoni përdormin e telefonit apo tabletit kur jeni duke udhëtuar me makinë
9-Vendoseni wifi në rrjet pa fisha, në ambiente më pak të frekuentuara /albeu.com/


Shtuar më 01/07/2017, ora 16:34
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori