​Katër shenjat se mëlçia juaj është dëmtuar
Simptomat e cirrozës së mëlçisë mund të ngatërrohet me ato të kushteve më pak të rënda shëndetësore.

Cilat janë shenja për të kërkuar dhe a ekziston një mënyrë për të paraqitur atë që po ndodh?

Cirroza mund të çojë në dështim të mëlçisë, e cila përfundimisht do të ndalojë punën dhe mund të ketë pasoja fatale.

Gjendja zakonisht kërkon vite për të arritur këtë fazë, dhe ndërsa trajtimi mund të ndihmojë në ngadalësimin e progresit të saj, ndërkohë që aktualisht nuk ka shërim.

Simptomat mund të mos jenë të dukshme në fazat e hershme të cirrozës, por ndërsa mëlçia juaj bëhet më e dëmtuar, katër gjëra mund të dalin si pasojë e gjendjes.

Cirroza e simptomave të mëlçisë: Ka katër shenja të dëmtimit afatgjatë të organit vitalCirroza mund të çojë në dështim të mëlçisë, e cila përfundimisht do të ndalojë punën e mëlçisë dhe mund të ketë pasoja fatale.

Ndërsa gjendja bëhet më keq, simptoma të mëtejshme mund të zhvillohen. Këto përfshijnë zverdhjen e lëkurës dhe të bardhëve të syve (të njohur si verdhëz), gjakderdhje, kruajtje në lëkurë. Një tendencë për të rrjedhë gjak ose plagë të lehta dhe këmbë ose bark të fryrë mund të jetë gjithashtu tregues. Nëse mendoni se keni ndonjë nga simptomat e cirrozës duhet të shihni mjekun tuaj të përgjithshëm.

Si mund ta parandaloni cirrozën?

Ekzistojnë tri gjëra që mund të bëni për të ulur shanset tuaj për të zhvilluar gjendjen. Mënyra më e mirë për të parandaluar gjendjen lidhur me alkoolin është të pini brenda kufijve të rekomanduar.

Burrat dhe gratë nuk duhet të pinë rregullisht më shumë se 14 njësi të alkoolit një javë. Pirja duhet të shpërndahet edhe për tri ditë ose më shumë nëse pini sa më shumë 14 njësi në javë.Hepatiti, që mund të shkaktojë cirrozë, mund të kontraktohet duke pasur seks të pambrojtur ose duke ndarë gjilpëra për të injektuar barna.

Për të shmangur këtë, përdorni një prezervativ gjatë seksit dhe mos injekto barna. Aktualisht ekziston një vaksinë për hepatitin B në dispozicion, por jo për hepatitin C.

Për të zvogëluar rrezikun e zhvillimit të sëmundjes së mëlçisë yndyrore jo-alkoolike, duhet të synoni të jeni një peshë e shëndetshme. Një peshë e shëndetshme mund të arrihet përmes një dietë të shëndetshme, të ekuilibruar dhe ushtrimeve të rregullta. Së
Shtuar më 11/08/2020, ora 23:42

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori