700 të prekur në vit nga tuberkulozi
Rreth 700 persona në vit sëmuren nga tuberkulozi në Maqedoni. Sipas të dhënave që ka organizata joqeveritare "HERA", zona që ka numrit më të lartë të të prekurve nga kjo sëmundje është Maqedonia veriore.

Ndërkohë që po vijojnë trajnimet për mbrojtjen e qytetarëve nga sëmundja e tuberkulozit, (TBC) dhe HIV SIDA, i cili financohet nga Fondi Global "Kundër SIDA-s, Tuberkulozit dhe Malaries".

Ndërsa në botë nga sëmundja e tuberkulozit vdesin plot 1.5 milionë njerërz në vit. /albeu.com/
Shtuar më 17/06/2013, ora 12:39
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori