5 shenjat e rrezikshme që paraljmërojnë për kancer të lëkurës (FOTO LAJM)

Kur nishani është asimetrik, pra kur gjysma e nishanit nuk është e barabartë me gjysmën tjetër.
Pëlqej
Melanoma është një nga format me vdekjeprurëse të kancerit të lekurës (duke shkaktuar rreth 75% të vdekjeve nga të gjitha format e kancerit të lekurës) dhe duke u konsideruar kështu si një problem i madh social.

Ajo shfaqet në pamjen e nishaneve ku grupe të melanociteve grumbullohen në lëkurë, duke krijuar ato pika apo njolla të vogla kafe deri në kafe të errët / të zezë, në forma dhe madhësi të ndryshme.

Për ta dalluar m shpejt kancerin e lëkurës">lëkurës, në galerinë e mësipërme ju tregojmë disa nga parregullsitë dhe shenjat.

Kujdes! Edhe nëse vini re një shenjë të vetme, konsultohuni me mjekun.

Mos u përpiqni t'i hiqni ato në sallone bukurie.

Sidomos kushtojini rëndësi nëse keni një lëkurë të ndjeshme, nëse keni histori familjare me kancerin e lëkurës">lëkurës, nëse i keni ngacmuar, nëse ju dhembin, n♪7se keni shumë nishane ose nese lekura rreth tyre eshte irrituar.

Si dhe shmangni ekspozimin ndaj diellit dhe përdorni gjithmonë krem dielli.

Jo rrallëherë kanceri i lëkurës">lëkurës ka si zanafillë këto nishane, ndaj duhet të jeni të kujdessëhm t'i konttrolloni ata. /albeu.com/
Shtuar më 20/04/2017, ora 17:53
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori