Albeu.com http://www.albeu.com/ sq Lajmet e ofruara nga Albeu.com Albeu.com Feed Generator Udhëtimet ndryshojnë perspektivën tuaj për botën dhe ju bëjnë të lumtur http://www.albeu.com/kuriozitete/udhetimet-ndryshojne-perspektiven-tuaj-per-boten-dhe-ju-bejne-te-lumtur/314901/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/udhetimi4.jpg" border="0" align="left">Njerëzit i duan udhëtimet. Madje shpesh historitë e tyre janë frymëzuese dhe u lënë pa fjalë, ndonëse jo shumë njerëz edhe mund të udhëtojnë shpesh. Por në këtë shkrim jepet një perspektivë ndryshe ? se si udhëtimet ndryshojnë mendimet tuaja për botën. Nëse udhëtoni, do të kuptoni më mirë mar Thu, 22 Jun 2017 16:10:40 +0200 http://www.albeu.com/kuriozitete/udhetimet-ndryshojne-perspektiven-tuaj-per-boten-dhe-ju-bejne-te-lumtur/314901/ Vajzat që përjetojë shpesh stres plaken më shpejt http://www.albeu.com/shendetesi/vajzat-qe-perjetoje-shpesh-stres-plaken-me-shpejt/314899/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/stresi50.jpg" border="0" align="left">Stresi është një prej faktorëve që shkakton shumë sëmundje apo probleme në trupin e njeriut, por sipas një studimi të kryer së fundmi ai shkakton edhe plakjen. Revista ?Molecular Psychiatry? ka botuar studimin ku janë përfshirë vajza të moshës 10 deri në 14 vjeçe, të cilat kishin kaluar gjendje d Thu, 22 Jun 2017 16:07:38 +0200 http://www.albeu.com/shendetesi/vajzat-qe-perjetoje-shpesh-stres-plaken-me-shpejt/314899/ Shafrani, rrushi i kuq dhe mollët, kombinimi perfekt kundër kancerit http://www.albeu.com/lifestyle/shafrani-rrushi-i-kuq-dhe-mollet-kombinimi-perfekt-kunder-kancerit/314825/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/shafran3.jpg" border="0" align="left">Konsumimi i shafranit, rrushit të kuq dhe mollëve mund t?u ndihmojë njerëzve kundër kancerit të prostatës, thuhet në studimin e fundit. Studimi jep fakte se, minjtë që ishin ushqyer me këta përbërës ishin në gjendje që t?i lënë qelizat kancerogjene në prostatë që të ?vuajnë urie?. Kur konsumohen Thu, 22 Jun 2017 10:33:10 +0200 http://www.albeu.com/lifestyle/shafrani-rrushi-i-kuq-dhe-mollet-kombinimi-perfekt-kunder-kancerit/314825/ Kur duhet të fillohet të përdoret pasta e dhëmbëve? http://www.albeu.com/shendetesi/kur-duhet-te-fillohet-te-perdoret-pasta-e-dhembeve/314792/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/kujdesi1.jpg" border="0" align="left">Nga dalja e parë e dhëmbit të qumështit, thonë stomatologët. Pasta për dhëmbë të fëmijëve e cila përmban florid forcon zmaltin dhe pengon krijimin e kariesit. Sapo të dalë dhëmbi i parë, fillon edhe larja e tij. Për fillim mjafton t?u pastrohen dhëmbët në mëngjes dhe në mbrëmje me brushë të posaç Wed, 21 Jun 2017 23:22:18 +0200 http://www.albeu.com/shendetesi/kur-duhet-te-fillohet-te-perdoret-pasta-e-dhembeve/314792/ Gjërat që s?duhet t?ia ndaloni kurrë fëmijëve tuaj http://www.albeu.com/lifestyle/gjerat-qe-sduhet-tia-ndaloni-kurre-femijeve-tuaj/314771/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/femija54.jpg" border="0" align="left">Psikologët thonë se t?i vendosni limite fëmijës tuaj e bëjnë atë më të qetë dhe të sigurtë. Sidoqoftë, disa limite mund të kenë efektin e kundërt dhe t?i bëjnë fëmijët tuaj të ndihen të pasigurtë dhe të pengojnë zhvillimin e mëtejshëm të tyre. Këto janë disa gjëra që ju nuk duhet t?ia ndaloni kurrë Wed, 21 Jun 2017 21:43:54 +0200 http://www.albeu.com/lifestyle/gjerat-qe-sduhet-tia-ndaloni-kurre-femijeve-tuaj/314771/ Këto janë sjelljet në dukje normale që po ju ndajnë nga i dashuri http://www.albeu.com/lifestyle/keto-jane-sjelljet-ne-dukje-normale-qe-po-ju-ndajne-nga-i-dashuri/314763/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/ndarje10.jpg" border="0" align="left">Ndonjëherë mund të jetë e vështirë të njohësh disa shenja të një marrëdhënieje të pashëndetshme dhe është e rëndësishme të merren disa hapa mbrapa dhe të vlerësohet marrëdhënia juaj me partnerin. Në faqen e internetit "Quora" njerëzit kanë diskutuar disa zakone ose sjellje që në fakt janë mbytëse Wed, 21 Jun 2017 21:13:58 +0200 http://www.albeu.com/lifestyle/keto-jane-sjelljet-ne-dukje-normale-qe-po-ju-ndajne-nga-i-dashuri/314763/ 5 gabime fatale që i bëni kur takoni njerëz të rinj http://www.albeu.com/lifestyle/5-gabime-fatale-qe-i-beni-kur-takoni-njerez-te-rinj/314717/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/meet.jpg" border="0" align="left">Është normale që kur takoni dikë të ri përpiqeni t'i bëni përshtypje ose dilni pak nga vetja. Por janë 5 gabime tragjike të cilat nëse i bëni njerëzit nuk do duan më t?ju takojnë sërisht. 1.Gënjeni Nëse do filloni të numëroni makinat apo iphonet dhe të ekzagjeroni cdo gjë, ky do jetë një Wed, 21 Jun 2017 17:36:52 +0200 http://www.albeu.com/lifestyle/5-gabime-fatale-qe-i-beni-kur-takoni-njerez-te-rinj/314717/ Ja ushqimet që pastrojnë yndyrën në gjak http://www.albeu.com/shendetesi/ja-ushqimet-qe-pastrojne-yndyren-ne-gjak/314695/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/ushqimet19.jpg" border="0" align="left">Meqenëse nuk kanë kurrfarë shijeje apo arome, këta dy artikuj mund t?u shtohen ushqimeve më të llojllojshme. Hani pa u shtuar sheqer dhe organizmit tuaj do t?u bëjnë mirë. Në ditë mjafton të hani një deri në dy lugë të vogël fara chia, ndërkaq nga ajo lugë të vogël do të përfitoni deri në tri her Wed, 21 Jun 2017 16:49:27 +0200 http://www.albeu.com/shendetesi/ja-ushqimet-qe-pastrojne-yndyren-ne-gjak/314695/ Njihuni me vlerat ushqyese të pjeshkave http://www.albeu.com/lifestyle/njihuni-me-vlerat-ushqyese-te-pjeshkave/314694/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/pjeshkaa.jpg" border="0" align="left">Kohëve të fundit gjithnjë e më shumë bëhen hulumtime në temën se si pigmentet ndikojnë në mbrojtjen nga rrezet e dëmshme të diellit, e sugjerohen edhe si terapi për personat e ndjeshëm ndaj rrezeve të diellit. Pjeshkat përmbajnë vitamina C. Antioksidues i fuqishëm dhe vitaminë esenciale për shënd Wed, 21 Jun 2017 16:46:22 +0200 http://www.albeu.com/lifestyle/njihuni-me-vlerat-ushqyese-te-pjeshkave/314694/ 5 simptomat e kolesterolit të lartë që nuk duhet të injoroni kurrë http://www.albeu.com/lifestyle/5-simptomat-e-kolesterolit-te-larte-qe-nuk-duhet-te-injoroni-kurre/314686/ <img src="http://www.albeu.com/dokumenta/thumb/kolesterol1.jpg" border="0" align="left">Kolesteroli është një lloj yndyre, e domosdoshme për funksionimin e trupit që prodhohet nga dy të tretat e mëlçisë dhe nga ushqyerja. Ai është i pranishëm në sipërfaqen e brendshme të qelizave duke iu dhënë atyre fleksibilitet dhe fuqi, si dhe duke i mbrojtur në të njëjtën kohë nga veprimi i rad Wed, 21 Jun 2017 16:33:58 +0200 http://www.albeu.com/lifestyle/5-simptomat-e-kolesterolit-te-larte-qe-nuk-duhet-te-injoroni-kurre/314686/