Albeu.com http://www.albeu.com/ sq Lajmet e ofruara nga Albeu.com Albeu.com Feed Generator Vjosa Osmani kritika Ramës: Me kë u konsultove në Kosovë //www.albeu.com/ekonomi/vjosa-osmani-kritika-rames-me-ke-u-konsultove-ne-kosove/485340/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/fooo1.png" border="0" align="left">Vjosa Osmani, kandidatja për kryeministre e Lidhjes Demokratike të Kosovës, e ka quajtur një fatkeqësi idenë e krijimit të ?Shengenit Ballkanik?. ?Mendoj se është një fatkeqësi që një gjë e tillë ka ndodhur. Nuk e di nëse kryeministri Rama është konsultuar me dikë në Kosovë para se të arrijë një Sun, 13 Oct 2019 08:25:33 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/vjosa-osmani-kritika-rames-me-ke-u-konsultove-ne-kosove/485340/ Caktohen çmimet minimale: Sa do të paguhet për sigurimin e detyrueshëm të ndërtesave //www.albeu.com/ekonomi/caktohen-cmimet-minimale-sa-do-te-paguhet-per-sigurimin-e-detyrueshem-te-ndertesave/485150/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/termet144.jpg" border="0" align="left">Pas tërmeteve ?tundet? qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar. Caktohen çmimet minimale për sigurimin e ndërtesave 100 euro prim për 100 mijë euro dëm. Rreth 10 ditë pas tërmeteve të fuqishme me magnitudë 5.8 dhe 5.6 që goditën Shqipërinë, Kryeministri Edi Rama njoftoi se Qeveria k Sat, 12 Oct 2019 08:52:45 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/caktohen-cmimet-minimale-sa-do-te-paguhet-per-sigurimin-e-detyrueshem-te-ndertesave/485150/ Kurti kryeministër, si pritet të bëhet konstituimi i Kuvendit dhe Qeverisë //www.albeu.com/ekonomi/kurti-kryeminister-si-pritet-te-behet-konstituimi-i-kuvendit-dhe-qeverise/484383/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/kuvendi68.jpg" border="0" align="left">Zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 6 tetorit, pritet që si rezultat të prodhojnë konstituimin e përbërjes së re të Kuvendit dhe formimin e Qeverisë së re të Kosovës. Kuvendi i Kosovës ka 120 ulëse, prej tyre 20 ulëse janë të garantuara për komunitetet joshumicë, përkatësisht 10 për komunitet Tue, 08 Oct 2019 09:46:38 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/kurti-kryeminister-si-pritet-te-behet-konstituimi-i-kuvendit-dhe-qeverise/484383/ Doni të ktheni dollarët në lekë? Vjen lajmi i mirë për ju //www.albeu.com/kryetitull/doni-te-ktheni-dollaret-ne-leke-vjen-lajmi-i-mire-per-ju/483397/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/dollar.jpg" border="0" align="left">Dollari amerikan është forcuar ndjeshëm në tregun e brendshëm. Sipas të dhënave nga kursi zyrtar i Bankës së Shqipërisë sot një dollar këmbehej në treg me një çmim mesatar prej 112.15 lekë. Në gjashtë ditët e fundit kalendarike, monedha e gjelbër është forcuar përkundrejt lekut me 1.66 pikë. Sipas t Thu, 03 Oct 2019 09:40:05 +0200 //www.albeu.com/kryetitull/doni-te-ktheni-dollaret-ne-leke-vjen-lajmi-i-mire-per-ju/483397/ Rama i shton edhe një "taksë" tjetër ndërtimit: Sigurim me detyrim, ndryshe s'ka leje //www.albeu.com/shqiperi/rama-i-shton-edhe-nje-takse-tjeter-ndertimit-sigurim-me-detyrim-ndryshe-ska-leje/483232/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/ramaok30.jpg" border="0" align="left">Kryeministri Rama ka shpjeguar sot se do t'i detyrojë bizneset ndërtuese që të blejnë polica sigurimi tek kompanitë e sigurimeve nëse do të duan të marrin leje ndërtimi apo riparimi për to. Rama shpjegoi se kjo është një masë për të siguruar se godina përputhet me atë për ç'ka është marrë leja, n Wed, 02 Oct 2019 14:53:58 +0200 //www.albeu.com/shqiperi/rama-i-shton-edhe-nje-takse-tjeter-ndertimit-sigurim-me-detyrim-ndryshe-ska-leje/483232/ Që të mos jua "ngecin" në dorë: Mësoni si të dalloni nëse kartmonedhat e reja janë false //www.albeu.com/ekonomi/qe-te-jua-ngecin-ne-dore-mesoni-si-te-dalloni-nese-kartmonedhat-e-reja-jane-false/482994/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/dallimi1.jpg" border="0" align="left">Me daljen në qarkullim të serisë së re të kartëmonedhave 200 dhe 5000 lekëshe, Banka e Shqipërisë ka bërë thirrje për të treguar kujdes në dallimin e elementëve të suigurisë, për të mos rënë pre në të kundërt e parave false. Para pak ditësh,Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, njoftoi Tue, 01 Oct 2019 12:06:48 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/qe-te-jua-ngecin-ne-dore-mesoni-si-te-dalloni-nese-kartmonedhat-e-reja-jane-false/482994/ AMF nis Javën Globale të Investitorit me aktivitetin me përfaqësues të bizneseve dhe shoqatave të tregjeve //www.albeu.com/ekonomi/amf-nis-javen-globale-te-investitorit-me-aktivitetin-me-perfaqesues-te-bizneseve-dhe-shoqatave-te-tregjeve/482815/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/amff3.jpg" border="0" align="left">Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare organizoi sot, më 30 shtator 2019, një takim informues me përfaqësues të bizneseve nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës dhe shoqatave të tregjeve nën mbikëqyrje, në nisje të aktiviteteve në kuadër të Javës Globale të Investitorit. Në fjalën e mbajtur Mon, 30 Sep 2019 15:07:32 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/amf-nis-javen-globale-te-investitorit-me-aktivitetin-me-perfaqesues-te-bizneseve-dhe-shoqatave-te-tregjeve/482815/ Termetet, AMF pranë qytetarëve: Për çdo problem me sigurimin ose pyetje na kontaktoni! //www.albeu.com/ekonomi/amf-kush-ka-siguruar-pronen-nga-termeti-te-interesohet-tek-kompania/481665/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/termeti58.jpg" border="0" align="left">Tërmetet e ditëve të fundit kanë shkaktuar shqetësim të madh tek qyetarët për jetën dhe pronën. Mësohet se një numër i madh i tyre i janë drejtuar Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare për të kërkuar informacion në lidhje me raportin me kompanitë e sigurimit pasi kanë blerë një policë sigurimi që mb Mon, 23 Sep 2019 15:29:24 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/amf-kush-ka-siguruar-pronen-nga-termeti-te-interesohet-tek-kompania/481665/ Rrit çmimin dhe ujë s'ka: Paratë shkojnë për punësim militantësh dhe salltanete //www.albeu.com/shqiperi/rrit-cmimin-dhe-uje-ska-parate-shkojne-per-punesim-militantesh-dhe-salltanete/481354/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/ujesjellesi4.jpg" border="0" align="left">Nga Gjergj Erebara Kompania monopol e furnizimit me ujë dhe me shërbimin e heqjes së ujërave të zeza në Tiranë, UKT, raportohet se mori një çmim për ?progres në menaxhimin e ujit të pijshëm?, sipas një deklarate për shtyp të shpërndarë nga Bashkia Tiranë. Megjithatë, raporti i fundit i pe Sat, 21 Sep 2019 10:51:49 +0200 //www.albeu.com/shqiperi/rrit-cmimin-dhe-uje-ska-parate-shkojne-per-punesim-militantesh-dhe-salltanete/481354/ AMF zhvillon një takim pune pranë Autoritetit të Tregjeve Financiare të Francës //www.albeu.com/ekonomi/amf-zhvillon-nje-takim-pune-prane-autoritetit-te-tregjeve-financiare-te-frances/481251/ <img src="//www.albeu.com/dokumenta/thumb/amfff2.jpg" border="0" align="left">Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, me synim përfitimin nga praktikat më të mira mbikëqyrëse e rregullatore, si dhe intensifikimin e marrëdhënieve me organizmat partnere, zhvilloi në datë 6 shtator 2019 një takim pranë Autoritetit të Tregjeve Financiare të Francës. Të dy autoritetet mbikëqyrëse jan Fri, 20 Sep 2019 13:57:39 +0200 //www.albeu.com/ekonomi/amf-zhvillon-nje-takim-pune-prane-autoritetit-te-tregjeve-financiare-te-frances/481251/