Natyra e gjelbërimi të ngre humorin
“Shëtitja është një suplement në trajtimin që ne i bëjmë personave me depresion klinik”, shkruan Dr. Marc Berman në ‘Journal of Affective Disorders’.

Sipas studiuesve kanadezë, ecja në natyrë i ngre humorin njerëzve me depresion klinik.

20 persona që vuajnë nga depresioni morën pjesë në vëzhgim. Ata ecën në një park dhe në një qendër urbane të zhurmshme.

Rezultatet treguan se humori i vullnetarëve ishte përmirësuar nga të dyja shëtitjet, por në një përqindje më të lartë nga shëtitja në natyrë të qetë.

Shetitjet jane te persosura ne zbutjen e stresit. Nje fizkulture e lehte eshte me e dobishme se ajo me intensitet te larte dhe te pakontrolluar. Nje shetitje mesatare e zvogelon tensionimin njejte, sikur nje tablete per qetesim dhe zgjat me teper.
Shtuar më 16/05/2012, ora 18:15

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori