Bëje Zot hajr
nga Destan Jonuzi
Destan Jonuzi
Pushtetarët shqiptarë në Maqedoni presin që lumi të thahet që më pas duke aktruar herojizëm, ta kapërcejnë atë.Ky është kapaciteti dhe dëshira e partisë shqiptare në pushtet BDI, që tju përgjigjet mira kritikave të votuesit shqiptar për të zgjedhur problemet jetike të tij, para se të zgjedhë Maqedonia problemin me emrin me Greqine.

Këtë zë të votuesit shqiptarë e shprehë edhe Brukseli zyrtar dhe Amerika me kritikat e ndaj pushtetit në zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit me theks të veçantë implementim i saj praktik në sferën e përfaqësimit të drejt dhe adekuat të shqiptarëve në instutucionet e shtetit.Me fushatë para zgjedhore nuk udhëhiqet shteti.

Ashtu si bënë BDI dhe partneri i tij i koalicionit VMRO- DPMNE.
Një popull mund të qeveriset me parti të tilla vetëm nese atë e dënon Zoti.
Athua ne jemi të till?Me sa duket po.Me që lejojmë që ne të na drejtojnë njerëz që kanë zgjedhur rrugën e sundimit mbi baza krimit, pasigurisë, varfërisë, mjerimit dhe ndarjeve etike e fetare.

Këtu nuk ka shumë filozofi për tu përcaktuar rruga të cilën e ndjek Maqedoni, apo siç shpreht Ali Ahmeti "Makedonija e i moja tatakovina".Për ta ndjer me të vërtet këtë shtet si të till, ashtu siç pretendojnë liderët tanë mira e mira të rinjë shqiptarë nuk do të nëpërkëmbeshin nga politika anti shqiptare e Nikolla Gruevskit.

Ata pranojnë rrogën e administratorit duke ndejtur në shtëpi, edhe pse kanë vendime pune për të punuar nëpër instutucionet e këtij vendi.Madje lirshëm mund të thuhet se këto administrator Gruevski i Konsideron si marrës të ndihmave sociale.

Në qoftë se qeveria zotëron patriotizmi mikron që e do të mburremi, pas dy muaj para raportit të Komisionit Evropian në Bruksel, në emër të patriotizmit, për të kompletuar detyrat e politikës së jashtme reformave thelbësore, të institucioneve të paanshme, mbi të gjitha jo për të hyrë në ujërat e turbullta të rrezikshme dhe për të zgjidhur mosmarrëveshjen e emrit.

Për fat të keq për ne, dhe rekomandimet e Këshillit për Stabilizim-Asocimit, secili mundohet ti keqpërdor duke ja heshur topin njëri tjetrit për qëllime politike, dhe për të bërë vetë mulli me ujë.

Kështu çdo kush në njëfarë mënyre i ikë përgjegjësis."Qeveria është ajo që mban përgjegjësi shumë më tepër, sepse ajo ka një përgjegjësi objektive për situatën", kanë vlerësuar eksperëtët.

Paramendoni Evropa e Uashingtoni nuk janë të qetësuar për problemet tona dhe kanë frigë që synimet tona euroatlantike mos shpërbëhen si piramidë.
Politikanët tonë i ka zënë gjumi i verës, ndërsa problemet me të cilat ballafaqohen i kanë heshur nën qilimat e kuq të ministrive dhe kabinetave të tyre.Bëje Zot hajr.

Botues dhe kryeredaktor i Alibi News
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga ky opinionist