Zgjedhjet, nuk janë aplikuar rekomandimet e ODIHR
Në ligjin për zgjedhjet i cili kishte pësuar ndryshime nuk janë implemetuar të gjitha rekomandimet e OSBE-së dhe të ODIHR-së, të cilat kanë qenë pjesë e raportit për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të vitit 2011">2011, njofton gazeta maqedonase "Vest", e cila citon burime zyrtare.

"Edhe pse pas projekt-ligjit janë pranuar një pjesë e rekomandimeve të OSBE-së dhe ODIHR-it të cilat ishin pjesë e raportit për zgjedhjet parlamentare në qershor 2011">2011, për disa rekomandime do të jetë më mirë që të kihet më shumë rëndësi dhe më shumë kujdes. OSBE nuk ka kërkesa plotësuese për të shqyrtuar kornizën e tanishme të ligjit për zgjedhje, kështu që të jepen komente në këtë temë nuk do të ishte e arsyeshme. OSBE dhe misioni janë të përgatitur që të mundësojnë mbështetje plotësuese", është shprehur zëdhënësi ODIHR-it, Tomas Rimer. /albeu.com/
Shtuar më 16/01/2013, ora 10:05

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori