Xhaferi: Kuvendi i Maqedonisë nuk e ka funksionin mbikëqyrës si shtetet demokratike
Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë Talat Xhaferri mori pjesë në konferencën rajonale të rrjetit të komisioneve parlamentare për ekonomi, financa dhe eurointegrime të Ballkanit Perëndimor.

Xhaferi e ka inkurajuar Rrjetin e komisioneve parlamentare të shteteve në rajon, që së bashku me përkrahësit dhe miqtë e dëshmuar nga Vestminster fondacioni për demokraci, të vazhdojnë me veprimin e vet i cili, siç tha ai, ka rol pozitiv në proceset e eurointegrimit të shteteve të rajonit.

"Ky rol mbikëqyrës është sidomos i rëndësishëm kur bëhet fjalë për Buxhetin, për arsye se ai mbushet para së gjithash nga paratë qytetarëve, kurse ne jemi deputetë të zgjedhur pikërisht prej qytetarëve. Prandaj, obligimi ynë ligjor, por edhe demokratik, është të bëjmë mbikëqyrje transparente të asaj se si harxhohen paratë popullore dhe, nëse nëpërmjet buxhetit kënaqen interesat dhe nevojat e qytetarëve, kuptuar në kuptimin më të gjerë të fjalës dhe, nëse me buxhetin sigurohet e tashmja stabile dhe ardhmëria zhvillimore", tha Xhaferi. /albeu.com/

Shtuar më 15/11/2017, ora 13:37
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori