Vazhdon debati për buxhetin, palët larg kompromisit
Komisioni i financave dhe buxhetit vazhdon sot debatin rreth rishikimit të buxhetit për këtë vit, me të cilin shtohen mjete financiare në fondin e pensioneve invalidor dhe në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës.

Sipas propozimit, në Fondin për sigurim pensional dhe invalidor shtohen 1,34 miliardë denarë për shkak të shpenzimeve më të larta në krahasim me vlerën e indeksit dhe plotësisht 430 milionë denarë në MASH për pajisjen e laboratorëve. Financimi bëhet nga buxheti i shtetit.

Me rishiikim nuk do të ketë shkurtime në realizimin e investimeve kapitale, i cili po shkon mirë dhe në tetë muajt e parë është 10 për qind më shumë se vitin e kaluar dhe pritet që deri në fund të vitit të realizohet 100 %.

Në zërat e tjerë nuk ka ndryshime. Zëvendëskryeminsitri dhe ministër i Financave, Zoran Stavreski, tha se prej fillimit të vitit deri në fund të shtatorit janë realizuar 103.018 milionë denarë të ardhura, ndërsa shpenzimet janë 118.861 milionë denarë. /albeu.com/
Shtuar më 08/10/2013, ora 11:52
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori