Suksesi i jashtëzakonshëm nga nxënësit e ShMP "Jahja Kemal"
Online International Math Challenge (IMC) është një konkurs online nën organizatës International Math Challenge. Online IMC synonte të inkurajonte nxënësit të studionin dhe të shkëlqenin në matematikë dhe mendim kritik, dhe gjithashtu të mbanin të motivuar si mësuesit ashtu edhe nxënësit në këto kohë të vështira. Gjithashtu kjo ngjarje shpresohej të motivonte nxënësit të shohin matematikën në një dritë tjetër, të stimulojnë interesin e tyre për këtë temë dhe të mendojnë se si ata mund të zbatojnë matematikën në studimet e tyre të ardhshme dhe jetën e përditshme.

IMC 2020 ishte planifikuar të mbahej në Tajlandë por u zhvillua si një ngjarje thjesht virtuale më 8-9 tetor 2020 për shkak të pandemisë COVID-19.

14 nxënës të ShMP “Jahja Kemal” e përfaqësuan Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Kolegjin Yahya Kemal në IMC nga 70 vende dhe 1600+ studentë

Nxënësit tanë nga kjo garë u kthyen me 2 ari, 4 argjendi, 2 bronzi dhe 3 lavdërime.

Urime për të gjithë ekipin dhe mentorët e tyre të Matematikës. Faleminderit shumë që na bëtë krenarë në këtë kohë të papritur pandemie.
Shtuar më 15/10/2020, ora 00:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori