Studiuesit polak nuk u besojnë syve me atë që kanë gjetur në Kosovë (VIDEO)
Një objekt misterioz është gjetur rastësisht në malet e Sharrit në Kosovë (mbi 2000 metra lartësi mbidetare), nga fotografi shqiptar Ismet Smaili.

Sipas Mediave polake ky objekt duket si një transformator, por është i mbështjellë me gur e që duket se ka patur një formë të rregullt gjeometrike 8 këndore, por është dëmtuar.

Ekzaminimi laboratorik dhe një dokumentar televiziv është në proces për të gjetur vjetërsinë se kur u krijua ky mekanizëm.

Ismeti dha një mostër të gurit për analizë dhe u konstatua se ky gur është jo më pak se 20.000 vjet i vjetër. Ky objekti misterioz nga thellësia e shekujve mund të hedhë dritë mbi origjinën e qytetërimit njerëzor, natyrisht, në qoftë se ajo hulumtohet zyrtarisht nga shkencëtarët të cilët do të konfirmojnë faktin se ky është një transformator elektrik i prodhuar 20.000 vjet më parë, shkrujajnë mediat polake

Mediat polake kanë bërë edhe përshkrimin për Malet e Sharrit ku thuhet se janë një nga vargjet më të mëdha malore të vendosura në Gadishullin Ballkanik. Gjatësia e tyre është më shumë se 200 kilometra, dhe kjo Ridge në një kuptim të caktuar bashkon Maqedoninë, Kosovën dhe Shqipërinë, ai kalon të gjitha këto territore në të njëjtën kohë.
Shtuar më 29/06/2018, ora 10:27
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori