Sistem i ri për menaxhimin e Administratës Publike
Sistem i ri për menaxhimin me mësim të administratës publike, si dhe vazhdim i shfrytëzimit të teknologjive të reja me qëllim që ajo të jetë arsimohet në kohë dhe vazhdimisht, që të mund t'i kënaqë kërkesat në mënyrë efikase dhe efektive të qytetarëve, me masat e reja inovative për reforma në administratën në Maqedoni në nivel qendror ashtu edhe në atë lokal të cilët sot në konferencën për shtyp i prezantoi ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Ivo Ivanovski, raporton Zhurnal.

Duhet treguar në nevojën nga vendosja e sistemit, tha se modeli klasik i organizimit të trajnimeve për të punësuarit merr kohë të konsiderueshme dhe resurse, si materiale ashtu edhe njerëzore.

"Sistemi për menaxhim me mësim, si model lejon përfshirje në kohë dhe rritje të trajnimit, gjatë kësaj duke mos e zvogëluar kualitetin. Njëkohësisht sistemi mundëson evoluim dhe ndjekje të rezultateve në të gjitha fazat e trajnimit pa marrë shumë kohë.

Trajnimet do të bëhen shumë më të disponueshme deri te të gjithë nëpunësit të punësuar në administratë, dhe njëherit nevojat dhe mundësitë për dërgesë nuk do të kenë shumë dallim", theksoi Ivanovski. Në lidhje me përparësitë nga vendosja e sistemit për organizimet, ai theksoi se do të ketë kursim të kohës, nuk ka mungesë të vendit të punës dhe shpenzime më të ulëta nga lloji klasik i trajnimit.

Sistemi e bën përmbajtjen për mësim të disponueshëm në çdo një shfrytëzues 24/7 nga cili do ueb lokacion i cili ka qasje të internetit. Gjatë kësaj, shumë shfrytëzues njëkohësisht mund të kenë qasje deri në SMM.

Në çdo kohë, theksoi Ivanovski, mundësohet që shfrytëzuesit lehtë të zgjedhin module për trajnim sipas masës, sigurohet kualitet i barabartë i trajnimit për të gjithë, ndërsa kur dizajnohet dhe zhvillohen modelet, përpunohen në këtë mënyrë që mund të jenë të përdorueshme për rrethin më të gjerë të shfrytëzuesve.

Duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve, tha se për fillimi janë siguruar 150.000 euro për vetë sistemin, ndërsa pastaj kjo në varësi të zhvillimit të përmbajtjeve të cilat do të kërkohen do të zbatojnë furnizime shtesë. "Motivimi do të jetë me metodologjinë për kompetencat me vendosjen e sistemit të mikro mësimit të cilin në kohën e fundit e promovuam dhe është në kohë të realizimit", tha Ivanovski. /albeu.com/
Shtuar më 18/06/2012, ora 15:45

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori