“Sheshi Skënderbej”, më i madhi në Shkup
Pëlqej
Sheshi "Skënderbeu" në Shkup është paraparë të jetë 28.674 metra katrorë dhe do të jetë sheshi më i madh në kryeqytet, më i madh edhe se ai qendror ‘Maqedonia’, që ka afro 24 mijë metra katrorë.

Sheshi do të ndërtohet në tri faza dhe gjithsej do të kushtojë afro 10 milionë euro sipas planit fillestar. Faza e parë, e cila është në realizim e sipër, do të kushtojë 2.8 milionë euro dhe ajo përfshin rekonstruksionin e dyqaneve në afërsi të përmendores së Heroit Kombëtar, pasi mbi të njëjtat do të ndërtohet një platformë e gjerë, e cila përfundon me shkallë pranë përmendores.

Në fazën e dytë është paraparë mbulimi i rrugës para urës hyrëse në Çarshi dhe faza e tretë parasheh ndërtimin e parkingut nëntokësor. Sheshi Skënderbeu do të shtrihet nga Çarshia e vjetër deri te godina e Operas dhe Baletit, ndërsa bën pjesë në territoret e komunave Çair dhe Qendër.
Shtuar më 19/12/2012, ora 18:08
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori