Shekerinska: Ushtria të jetë sa më shumë e larmishme
Armata me të vërtetë e prezanton Republikën e Maqedonisë në tërësi, ashtu siç është, etnikisht e larmishme dhe shtet më të pasur, tha ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska, në adresimin në ceremoninë solemne për pranimin e 130 ushtarëve profesionistë në radhët e ARM-së, grupi i 30-të nga gjithsej 375 ushtarëve profesionistë të pranuar në armatë këtë vit.

Duke iu dëshiruar mirëseardhje ushtarëve të rinj profesionistë në armatë, ministrja Shekerinska theksoi se diversiteti etnik i armatës e bën shtetin më të pasur dhe Maqedoninë e prezanton në tërësi.

“Ky diversitet është përparësi unikate për Maqedoninë por edhe për Armatën e Republikës së Maqedonisë. Sepse secili prej jush sjellë përvojë, tradita të ndryshme, por i ndani vlerat e njëjta, motivin e njëjtë dhe dëshirën e njëjtë për të qenë pjesë e botës së zhvilluar. Llojllojshmëri kemi edhe në aspektin e gjinive. Nga gjithsej 375 ushtarë profesionistë, 48 janë vajza dhe gra”, tha Shekerinska.
Shtuar më 27/12/2018, ora 14:16

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori