Ramadani: Krimi në Paris nuk ka lidhje me islamin
Ramadan Ramadani thotë se sulmi terrorist në Paris nuk ka lidhje me Islamin dhe se feja islame ka parime të paqes dhe nuk ka të bëjë aspak me dhunën.

Ja çfarë shkruan Ramadani

Për krimin e bërë sot në Paris, përveç distancimit mendova se duhet të jap edhe sqarim. Këto krime jo vetëm që nuk kanë kurrfarë jo vetëm që nuk ka kurrfarë lidhje me islamin, por edhe në veprat e atyre që i bëjnë këto krime mungo nkuptimi i konceptit të mësimeve islame që duhet të merren në konsideratë.

Njëri ndër këto koncepte është Umeti – bashkësia e myslimanëve. Koncept që në korniza globale është zgjeruar dhe ne sot jemi dëshmitarë se myslimanët në vende të ndryshme të botës vuajnë nga veprat e myslimanëve nga skaji tjetër i botës. Shikojmë se Kina shfrytëzoi momentet anti – myslimane nëpër botë për të bërë pastrimin fetarë dhe etnik në Turkistan./albeu.com/
Shtuar më 09/01/2015, ora 10:34
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori