Qeveria e Maqedonisë nis procedurat për operatorin e tretë celular
Pëlqej
Qeveria maqedonase është duke pregatitur kushtet për hyrje të operatorit të tretë celular në vend. Siç informoi në takimin e sotëm me gazetarët ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Damjan Mançevski, kjo do të jetë edhe një nga temat kyçe, në të cilat ai do të bisedojë në GSM Panairin që nga e diela fillon në Barcelonë të Spanjës.

Tema e dytë për të cilën do të bisedohet, ndërsa për të cilën Maqedonia hyn në proces, është fillimi i krijimeve të kushteve për hyrje të operatorit të tretë celular.

“Flasim për operator rrjeti, ndërsa jo për virtual për çka nevojiten një sërë masash, përpjekjesh dhe ndryshime të disa akteve nënligjore. Të gjithë këto aktivitete do të bëhen paralelisht me përpjekje që të mos e prishim konkurrencën e tregut, gjegjësisht të së dy operatorëve të tjerë ekzistues në shtet. Qëllimi përfundimtar është shërbime më të mira për qytetarët me çmime më të ulëta”, tha Mançevski.

Planet janë, siç theksoi ministri Mançevski, kompanive të interesuara t’u ofrohet infrastruktura ekzistuese e rrjetëzuar që e ka Maqedonia duke pasur parasysh se investime të reja në këtë lloj të veprimtarisë janë fitimprurëse për një afat shumë më të gjatë se 12 vite.

Maqedonia për momentin është vendi i vetëm në Evropë në të cilin ka vetëm dy operatorë celularë. /albeu.com/
Shtuar më 23/02/2018, ora 17:08
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori