Protestuesit kërkojnë rigjykim për rastet e montuara ndaj shqiptarëve (VIDEO)
Pëlqej
Familjarët dhe organizatorët e protestës sot në Shkup kërkuan rigjykim të rasteve "Alfa", "Lagja e trimave", "Almiri" dhe raste të tjera.

Të gjtha vendimet e miratuara në bazë të dëshmive të dëshmitarëvefshehur, të anulohen dhe të rigjykohen.

"Ne sot protestojmë si edhe rradhët e tjera kundër dënimeve drakonike që u jepen shqiptarëve po nga këto gjykata dhe pothuajse të gjitha dënimet e dhëna janë në bazë të dëshmive të dëshmitarëvefshehur, ju kuptoni të shpifur. Protesojmë edhe kundër dhjetra shkeljeve procedurale që nga momenti i burgosjes deri në vuajtjen e dënimit nëpër burgjet e Maqedonisë. Protestojmë për arsye se ajo gjykatë dhe ato gjykata, kur them kjo gjykatë e mendoj atë të Apelit, janë pjesë të një sistemi të korruptuar të drejtësisë. Këtë nuk e themi ne, por e thotë pothuajse çdo vit Departamenti i Shtetit Amerikan, Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut, e thonë edhe dhjetëra organizata ndërkombëtare që mbrojnë të drejtat dhe liritë e njeriut", deklaroi Shpëtim Pollozhani Kryetar i Burgosurve politik shqiptar.

"Unë më së miri e di se çfarë kanë përjetuar dhe si janë montuar rastet, jam munduar të zbardhen dhe të identifikohen autorët e vërtetë të krimit 31:45-58 E ftoj Qeverinë me urgjencë ti liroj djemtë e pastaj rigjykimin dhe për secilin rast të bëhet rishqyrtimi I rastit dhe të zbardhet", tha Bedri Hajdari- familjar në rastin Monstra.

Të gjithë rastet e lartë pëmendura si ai I Almirit, Lagja e trimave, Alfa e shumë raste të tjera gjyqësore zvarriten me vite, me kthim të procedurave nga fillimi dhe mozbardhjen e plotë të të gjitha dyshimeve. /albeu.com/Shtuar më 23/02/2018, ora 16:45
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori