Prifti serb: Kosova nuk ndahet pasi është e gjitha e jona
Kisha Ortodokse po mban mesha nëpër kishat dhe manastiret e Kosovës">Kosovës. Aty zyrtarë të lartë të Kishës që operojnë në Kosovë po u flasin besimtarëve serbë për zhvillimet politike në Kosovë dhe Serbi. Ata janë kundër ndarjesKosovës">Kosovës por jo pse u vjen keq për shqiptarët përkundrazi, për ta Kosova është e gjitha pronë e Serbisë dhe po luftojnë që herët e vonë ta marrin të gjithën.

Peshkopi Teodosije i Rashkës dhe Prizrenit në një meshë në Mitrovicën e Veriut në Kishën e Shën Dimitrit ka folur kundër ndarjesKosovës">Kosovës

Aty kanë marrë pjesë qytetarë serbë të Veriut, por kjo ngjarje është bojkotuatr nga Lista Srpska e cila po i kundërshton aktivitetet e klerikëve të kishës kundër ndarjesKosovës">Kosovës.

Madje Vuçiq dhe Lista Srpska po i quajnë agjentë të huaj dy zyrtarët e lartë të KOS-it në Kosovë.

Por, Teodosije, në këtë meshë thotë se është kundër ndarjesKosovës">Kosovës, por edhe kundër “shkëputjes së saj nga Serbia”.

“me dhimbje po i dëgjoj disa që serbët të ndahen në ata të veriut dhe jugut. Nuk mund të ndahemi dhe nuk mund të ndahet e shenjta Kosovë dhe Metohi. Askush nuk mund ta ndajë nga Serbia jonë Kosovën dhe Metohinë, sepse pikërisht këtu janë themelet shtetërorë dhe shpirtërore, pa të cilët vendi do të ishte pa identitet dhe histori” ka thënë Peshkopi Teodosije.


Shtuar më 07/08/2018, ora 11:13
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori