Pjesa globale të konkursit ndërkombëtar OWLYPIA – Sfida e Intelektualëve
Pas pjesës lokale të konkursit ndërkombëtar OWLYPIA – Sfida e Intelektualëve që u mbajt në ambientet e ShMP ” Yahya Kemal “, Në Kolegjin Fitzwilliam të Kembrixhit, Kembrixh, Anglia priti pjesën globalekonkursit ndërkombëtar OWLYPIA – Sfida e Intelektualëve.
Qëllimi i konkursit është të stimulojë kuriozitetin intelektual të të rinjve dhe të përmirësojë aftësitë e tyre akademike.

Tema e këtij viti është “Creativity Beyond the Borders. (Kreativiteti përtej kufijve)”. Nxënësit zgjedhin njërën nga lëndët e shkencave shoqërore, artit dhe muzikës, letërsisë dhe kulturës, shkencës dhe teknologjisë, ekonomisë dhe biznesit si dhe përgatiten për konkurrencë duke përdorur burimet e përmendura në këtë temë.

Në pjesën globalekonkursit ndërkombëtar OWLYPIA-Sfida e Intelektualëve, pjesë morën 11-14 dhe 15-18 grupmoshat e nxënësve nga më shumë se 20 vende.

Ashtu si vitin e kaluar, këtë vit 14 pjesëmarrës nga ShMP “Jahja Kemal ” në mentorimin e Recai Genceli dhe këtë vit mori pjesë në këtë garë të shquar.

Pjesëmarrësit nga ShMP “Yahya Kemal” u kthyen me gjithsej 14 ari, 11 argjend, 19 bronz dhe 1 mirnjohje.
Shtuar më 02/07/2019, ora 09:50

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori