Pas akuzave për nepotizëm nisën dorëheqjet e para në Maqedoninë e Veriut
Disa nga zyrtarët, të afërmit e të cilëve janë punësuar në punë shtetërore, e kanë dëgjuar kryeministrin Zoran Zaev dhe tashmë kanë hequr dorë nga vendi i punës. Kryeministri maqedonas nuk deshi të tregonte se kush janë zyrtarët dhe pret që ata vetë të tregojnë.

Zaevi u bëri thirrje qytetarëve, dhe sidomos të afërmve të kolegëve të tij nga Qeveria dhe Kuvendi, që alternativa e parë për punësim të jetë sektori privat e jo administrata shtetërore.

"Dua të përmendi se bëjmë analizë të hollësishme, bëhet fjalë për marrëdhënie personale dhe përgjegjësia individuale të individëve të caktuar, mënyra e konkurrimit, e drejtë dhe transparente në procedurë të drejtë në fushën e punësimit. Raportet e analizës i presim këtë javë. Të gjithë jemi shembull në këtë shoqëri, nëse vërtet dëshirojmë ta konfirmojmë atë që po themi, se vende më mirë të paguara ka në sektorin privat, se hapësirë për avancim ka në sektorin privat”, tha Zaevi.

Pas reagimeve të ashpra në opinion, kryeministri Zaev vendosi që të gjitha punësimet nën ombrellën shtetërore të personave të afërt me zyrtarët të anulohen.


Shtuar më 18/02/2019, ora 16:16
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori