OSBE: Media është e censuruar
Evropa Juglindore po përballet me media të censuruara, liri të kufizuar të shprehjes, pamundësi të komentimit të lirë në internet, mugesë e zgjedhjeje të TV etj.

Ky është shqetësimi që shpreh OSBE-ja në lidhje me mediat në Evropën Juglindore.

"Për fat të keq, këto janë çështje dhe probleme reale në Evropën Juglindore.Fakti që unë kam ndërhyrë në më shumë raste në këtë rajon se sa çdo Përfaqësues paraprak flet për vete. Trendi është i qartë, liria e mediasrajon po përkeqësohet,” ka theksuar Dunja Mijatoviq, Përfaqësuesee OSBE-së për LiriMedias.

Sipas saj, problemet janë të shumta, siç janë edhe pyetjet që dalin nga to dhe se siguria e gazetarëve është e kërcënuar dhe nuk kalon muaj pa ndonjë frikësim të pjesëtarëve të medias, ngacmim apo sulm fizik për shkak të punës së tyre. /albeu.com/

Shtuar më 05/09/2013, ora 18:38
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori