Njihuni me fshatin shqiptar që jeton vetëm 1 bari me 300 dhi (VIDEO)
Shala e Bajgorës shquhet për numër të madh të fshatrave, të cilët shtrihen në një teren malor dhe që kanë bukuri përrallore.
Një ndër këto fshatra është edhe Kutllovci, i cili sot pothuajse është i pashkelur.

40 shtëpi sa kishte dikur, sot kanë mbetur vetëm muret e zbrazura dhe bukuritë e natyrës, të cilat kanë mbet të pikturuara si në letër, pa i shkelur njeri.

Isuf Abazi është banori i vetëm i cili kthehet në këtë fshat për t’i kullotur 300 dhi.

“Janë afër 300 krerë. Zgjohem në ora 6:00 dhe i mjelim e dërgojmë qumështin në shitore. Ndërrohemi më vëllain kohë pas kohe. E kemi biznes familjar”, shprehet Isuf Abazi për RTV Dukagjinin.

Të ngjitësh përgjatë bregoreve e vetmja gjë që dëgjon është tingulli i flladit të lehtë dhe cicërimat e zogjve që kishin mbuluar fshatin e braktisur.

Përveç pamjes përrallore, nga ky fshat shihet e pothuajse e tërë Mitrovica.

Isuf Abazi thotë si dikur në këtë fshat kishte plotë gjallëri, por pas lufte fshati u braktis.

“Kemi jetuar deri në luftë. Kemi qenë rreth 40 shtëpi. Ne jemi marrë me bujqësi ndërsa prindi ka punuar në Trepçë, por pas lufte jemi shpërngulë”, deklaroi Abazi.
Shtuar më 18/09/2018, ora 08:43

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori