Niveli në liqenin e Ohrit po rritet mbi normat e lejuar
Niveli i Liqenit të Ohrit është dy centimetra mbi minimumin e lejuar, ndërsa dukshëm është ulur niveli i ujit në lumin Drini i Zi afër Llozhanit, informon Drejtoria për Punë Hidrometeorologjike.

DPHM thekson se niveli mesatar i ujit për shkurtin në Drin të Zi është 123 centimetra, ndërsa dje ka qenë 20 centimetra. Ulje të madhe të nivelit të ujit ka edhe në lumin Sateska ku dje janë matur dy centimetra, ndërsa zakonisht për këtë periudhë të vitit është 16 centimetra.

Nivele më të ulëta janë matur edhe në Vardar afër Dmeir Kapisë, Pçinja afër Katllanovës, kriva Rekë afër Kriva Pallankës, përderisa më të larta se mesataret janë në Vardar afër Jegunocës, Treskë afër Makedonski Brodit dhe Bregallnicë afër Shtipit. /albeu.com/
Shtuar më 21/02/2017, ora 20:09

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori