Nga sot personat me aftësi të kufizuar mund të aplikojnë për biçikleta
Thirrja publike për subvencionet e biçikletave do të shpallet sot, dhe për herë të parë, njerëzit me aftësi të kufizuara fizike do të jenë në gjendje të aplikojnë për shpalljen.

"Ne kemi prezantuar ndryshime në rregulloret për të mundësuar më shumë qytetarë të marrin subvencione, dhe për herë të parë të lejojë dy persona me aftësi të kufizuara fizike të kenë mundësinë për të aplikuar programin. Në këtë mënyrë, me një ulje të lehtë në shumën maksimale të subvencionit, të sigurojë subvencione për biçikleta rreth 1,000 persona më shumë se vitin e kaluar", tha Shilegov.

Autobusi i gazit, për të cilin është nënshkruar një marrëveshje me kompaninë polake “Solaris”, do të jetë në numrin e linjës 2 në rrugën nga Avtokomanda në Saraj dhe anasjelltas.

"Krahasuar me konsumimin e autobusëve të vjetër me naftë, ky autobus shpenzon dy herë më shumë, gjë që do të zvogëlojë më tej kostot e karburantit të JSP. Avantazhi më i madh është se ajo lëshon në mënyrë të konsiderueshme më pak CO2, e cila pothuajse nuk e ndotin fare ajrin", tha Shilegov sot.

Më parë, janë nënshkruar kontrata me “autobus elektrike Chery Motors” dhe “MAK AUTO STAR” autobus të gazit që do të kandidojë një test në rrugët e Shkupit.

Këtë vit, siç sugjerohet nga kryetari i komunës së Shkupit, është parashikuar buxheti për subvencione për blerjen e ekoavtobusi gjithsejtë 100 milionë për JSP dhe prej 20 milionë për transportuesit privatë.


Shtuar më 21/04/2018, ora 11:04

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori