Nga dita e nesërme në Maqedoni hapen xhamitë
Bashkësia Fetare Islame nuk ndryshon qëndrimin për hapjen e xhamive. Vendimit të së premtes, vetëm iu shtuan masat se si duhet vepruar.

Falja brenda xhamisë do të bëhet në pika të caktuara me qëllim të ruajtjes së distancës.

Besimtarët do të mund të falen edhe jashtë xhamisë, por gjithnjë duke respektuar rekomandimet.
“Dryni nga dera e xhamisë që nesër do të hiqet me vendim të Bashkësisë Fetare Islame, mirëpo duke respektuar rekomandimet shëndetësore kundër pandemisë CoVid-19″.
Myftiu i Shkupit Qenan Ismaili sqaron se çdo imam do të sigurohet që po mbahet distanca prej 1.5 metra përpara se të nis falja, duke përdorur maska dhe dezinfektues.
Udhëzimet do t’i zbatojë çdo këshill xhamie.

Ata me simptoma të gripit nuk do të lejohen të hyjnë, abdesin do ta bëjnë në shtëpi, ndërsa sexhadet do të duhet t’i marrin me vete.

“Këtu do të respektohen të gjitha masat që ka ndërmarr shteti si në vendet tjera publike, si bankat, marketet, e objekte të ndryshme që tani më janë në funksion. Nga ana tjetër, në xhami qëndrohet më së paku. Nuk mund të jetë faktor xhamia sepse ne e shohim si lëvizin njerëzit nëpër tregje e markete”.
Shtuar më 11/05/2020, ora 17:48

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori