Nënshkruhet Projekti ”Shtegu për ecje Gostivar-Vërtok”
Pëlqej
Nevzat Bejta, Kryetar i Komunës së Gostivarit dhe Adil Emini, drejtor i Qendrës për Zhvillim të Rajonit të Planifikuar të Pollogut kanë nënshkruar një kontratë bashkëpunimi.

Kontrata e nënshkruar është për bashkëfinancim të projektit “Shteg ecje të shëndetshëm për banorët e komunës së Gostivarit, duke filluar nga Gostivari deri në fshatin Vërtok dhe një studim para-fizibiliteti për zhvillimin e eko-turizmit”.

Faza e parë e parë e projektit përfshin aktivitetet në përgatitjen e dokumentacionit teknik edhe punën Gjeodezike (dizajnimi, matja dhe sigurimi i shtegut për ecje) në një gjatësi prej 9.3 kilometër, raporton INA.

Faza e dytë e projektit përfshin draft studimin e para-fizibilitetit për zhvillimin e turizmit ne territorin e komunës së Gostivarit.

Fondet për realizimin e këtij projekti janë në total 20.260 euro, 14.260 euro do të sigurohen nga organizata gjermane për zhvillim GIZ-RED, ndërsa 6.000 mijë euro do të sigurohen nga komuna e Gostivarit. /albeu.com/
Shtuar më 02/02/2014, ora 17:31
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori