Në Maqedoni ka 4600 mijë vende pune
Enti Shtetëror i Statistikave (ESHS)disponon një dokument i cili hedh poshtë frazën e thënë nga qytetarët se "nuk ka vende për të punuar".

Sipas saj, kompanitë maqedonase kanë paraqitur në çerekun e parë të këtij viti gjithsej 4.692 vende pune.

Vende të lira pune ka në industrinë e përpunimit, më pas në tregti, ndërtimtari dhe transport, ndërsa mbi 400 veta kërkohen në sektorin e shëndetësisë dhe të mbrojtjes sociale.

Më shumë vende pune ka në subjektet me 10 deri 49 të punësuar, ndërsa rajoni ku kërkohen më shumë punëtorë, është ai i Shkupit me 1627 vende pune. /albeu.com/
Shtuar më 03/06/2013, ora 18:45
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori