Në listën zgjedhore janë evidentuar 1.749.038 qytetarë
Pëlqej
Bedredin Ibraimi
Sipas të dhënave për gjendjen e shtetasve të Republikës së Maqedonisë me letërnjoftime të vlefshme apo me pasaporta duke përfshirë edhe datën 30 nëntor të vitit 2012 të parashtruara në MPB, në listën zgjedhore janë regjistruar 1.749.038 qytetarë, prej të cilëve 1.686.130 janë në vend, ndërsa 62.908 janë jashtë, konkludoi sot Grupi i Punës për verifikim të listës zgjedhore, shkruan Koha.

"Grupi i punës rekomandon që në të ardhmen në pjesën e listës zhgjedhore të vazhdojë me kontiunitet kjo metodoligji e punës", deklaroi Bedredin Ibraimi, kryesues i grupit të punës dhe shtoi se mbeten edhe 120.000 qytetarë në dhe jashtë Republikës së Maqedonisë që nuk kanë nxjerrë dokumenta.

Sipas tij, lista zgjedhore është korrigjuar dhe si e tillë do të përdoret në zgjedhjet lokale me mundësinë që e njëjta të ndryshojë sipas dinamikës së caktuar të regjistrimeve apo fshirjeve të emrave.

Ministri Nikolla Todorov si përfaqësues i VMRO-DPMNE-së e përsëriti qëndrimin e partis se ata janë për zgjedhje korrekte dhe demokratike, veçanërisht në pjesën e listave zgjedhore e cila në tërësi duhet të jetë e pastër dhe e korigjuar para shpalljes së zgjedhjeve.

Damjan Mançevski nga LSDM-ja thekson se partia këmbëngul në angazhimet për mbajtjen e zgjedhjeve korrekte dhe demokratike. Ai përsërit që për ta është e nevojshme që lista zgjedhore të jetë e pastruar. LSDM-ja mbetet në kërkesën për plotësimin e tërësishëm të rekomandimit të OSBE-ODIHR , por edhe të vazhdojnë aktivitetet e grupit të punës dhe vazhdimisht të ndiqet dinamika e korrigjimit të listës zgjedhore.
Shtuar më 21/12/2012, ora 15:04
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori