Ministria e Arsimit të Maqedonisë mbyll Akademinë italiane
Nikolla Todorov
Ministria e Arsimit ka mbyllur përkohësisht Akademinë italiane pas vërtetimit të mangësive dhe mos eliminimit të tyre në afatin e caktuar. Ky hap sipas Ministrit së arsimit Todorov paraqet sinjal edhe për institucionet tjera të larta arsimore, të cilat nuk do të respektojnë Ligjin për arsim sipëror, njofton Alsat-M. Edhe pse afati ligjor për evtimin e parregullsive është 30 ditë, Todorov thekson se ky institucion nuk do të mund të arrij t'i eliminoj parregullsitë. Akademia italiana me seli në Saraj të Shkupit është themeluar në vitin 2006 ndërsa janë regjistruar 70 studentë të cilët për një vit studimi kanë paguar nga 3315 euro.
“Në bazë të nenit 162 të Ligjit për arsim sipëror dhe mendimit të këshillit për akreditim solla vendim për ndërprerjen e përkohshme me punë të këtij institucioni të lartë arsimor. Ky është institucioni parë i lartë arsimor në Maqedoni për të cilin është sjell vendim për ndërprerje të përkohshme të punës. Shpresoj që kjo do të jetë sinjal serioz për të gjitha institucionet tjera sipërore në Maqedoni që punën e tyre ta bazojnë në përcaktimet ligjore. Kjo paraqet sinjal të qart për të gjithë ata që vlerësojnë se ligji mund të eliminohet apo të mos zbatohet. Nesër për këtë institucion do të dërgojmë procedurë deri te gjykata që të konfiskojmë pronën me qëllim plotësimin e kërkesave të studentëve”, theksoi Nikolla Todorov, ministër i Arsimit.
Shtuar më 05/09/2010, ora 15:48

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori