Mediat evropiane shqetësime për fluksin e azilkërkuesve
Çarshia e Shkupit
Mediat evropiane vazhdojnë të shprehin shqetësimet lidhur me fluksin e azilkërkuesve nga Maqedonia dhe Serbia në vendet e BE-së.
Revista çeke “Tiden” shkruan se vetëm në muajin korrik është rritur për tre herë numri i azilkërkuesve nga këto dy vende të Ballkanit në vendet anëtare të BE-së.

Numri më i madh i kërkesave është bërë në Gjermani, me ç`rast autoritetet e azilit kanë bërë të ditur se gjatë nëntë muajve të fundit rreth 3 mijë veta nga Maqedonia dhe Serbia kanë kërkuar statusin e azilit në këtë vend.

Autoritetet gjermane për të shmangur fluksin e madh të azilkërkuesve kanë ndërmarrë masa refuzimi për shumë aplikues, ndërsa një nga masat tjera sanksionuese ka qenë edhe ndërprerja e ndihmë materiale për personat e moshuar prej 400 eurove dhe 200 euro për të fëmijët, të cilët dëshirojnë të kthehen vullnetarisht në vendet e tyre”, thekson gazeta çeke “Tiden
Shtuar më 22/11/2010, ora 18:38
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori