Maqedonia, mes gjysmë-hënës dhe kryqit
Maqedonia është shteti ku xhamiat dhe kishat e ndërtuara kane mjaft rendesi.

Sipas të dhënave zyrtare të BFIM dhe Kishës Ortodokse të Maqedonisë Arqipeshkvia e Ohrit, në territorin e Shkupit gjenden 133 xhami dhe 112 kisha. Ekspertët vlerësojnë se me këto objekte fetare shënohet territori, ndërsa BFIM dhe Kisha Ortodokse kërkojnë ndërtimin e objekteve të reja fetare sepse objektet e vjetra, sipas tyre, janë “shumë të ngushta” për t’i pranuar besimtarët.

Shteti yne është një vend multietnik dhe po ashtu multifetar dhe dhënia përparësi dhe e kishës, edhe e xhamisë ka shumë rëndësi për të ruajtur ekuilibrat fetarë.

Besohet se gjithsej në tërë territorin e Republikës funksionojnë aktualisht 1952 kisha dhe 580 xhami. /albeu.com/
Shtuar më 09/09/2014, ora 17:30
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori