"Makedonska Banka", LSDM: Vendimi i Prokurorisë, i turpshëm!
Lidhja Socialdemokrate pas publikimit të vendimit nga ana e prokurorisë ka reaguar me vlerësimin se Prokurori publik Zvrlevski "pranoi se është kryer vepër penale në rastin ku ishte i involvuar edhe kryeministri Nikolla Gruesvki".

"Ishte më se e dukshme që prokurori publik në vend që ta merr në pyetje, prokurori publik Marko Zvrlevski e amnistoi kryeministrin Nikolla Gruevski nga përgjegjësia", deklaroi zëdhënësi i LSDM-së Petre Shillegov.

Në vendimin e Prokurorisë thuhet se, nuk ka pasur dëshmi të mjaftueshme për të ngritur hetimet mbi këtë çështje dhe se rasti është i vjetër, pasi që bëhet fjalë për një çështje që ka ndodhur më shumë se dhjetë vite.

Rasti u nxit gjatë zgjedhjeve nga partia opozitare LSDM, e cila publikoi një regjistrim audio ku dëgjohet zëri i kryeministrit Gruevski dhe biznesmenit serb Jovica Stefanovic, të cilët merren vesh për shitjen e bankës dhe pjesën e parave prej 1,5 milion euro, që duhej paguar në dorë nga biznesmeni serb i njohur si Nini.

Zoran Zaev e akuzon kryeministrin Gruevski se ka marrë në dorë 1.5 milionë euro për shitjen e kësaj banke, gjatë periudhës që ishte aksionar i saj dhe me këtë mënyrë iu ka shmangur tatimeve. /albeu.com/
Shtuar më 28/06/2014, ora 15:42
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori