Loja Momo mbërrin në Maqedoni, disa nxënës lëndojnë veten
Departamenti i Punëve të Brendshme – Manastir informoi se sot nga drejtori i shkollës “Kole Kaninski” nga Manastiri ka paraqitur një kërkesë formale për veprim për shkak se, siç raportohet, me disa nxënës kanë lënduar veten.

Lojëra e çuditshme “Momo” në internet është raportuar në Argjentinë, Meksikë, Shtetet e Bashkuara, vendet e Amerikës së Jugut, në Francë dhe Gjermani, dhe zgjerimin me vendet e tjera evropiane. Tashmë ajo është përhapur edhe në Maqedoninë e Veriut.

Përndryshe, lojaMomo” ishte tërheqës për muaj. Karakteri imagjinar dhe i frikshëm “Momo” kërcënon fëmijët për të lënduar veten ose për të kryer vrasje.

Gjithashtu, loja “balena blu” ishte shumë përhapur tek të miturit në mbarë botën, Në kurthet e kësaj loje, fëmijëve u janë vendosur detyra të ndryshme, fillimisht më pak të rrezikshme, si për shembull për të shikuar filma horror. Më pas u kërkohet vetë-lëndim duke përqafuar një balenë blu. Ndërsa e gjithë kjo përfundon me një thirrje për të kryer vetëvrasje.
Shtuar më 17/04/2019, ora 22:59
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori