Liderët politikë kërkojnë lirimin e Kezharovskit
Liderët e partive politike kanë reaguar mbi vendimin e gjykatës për gazetarin Tomisllav Kezharovski.

Lideri i partisë Aleanca për Maqedoninë pozitive Vllado Buçkovski ka thënë se ky është një vendim skandaloz.

"Është e trishtueshme, padrejtësia është ende më e fuqishme se drejtësia në Maqedoni”, ka thënë Buçkovski.

Sipas tij, nëse gjykata nuk ka vepruar drejt, atëherë sistemi gjyqësor do të ketë probleme serioze me besueshmërinë e tij.

Ndërkohë, Zoran Zaev, lider i LSDM-së tha se si një qytetar i Maqedonisë është i neveritur me arrogancën e dënimit nga ana e Gjykatës Themelore në Shkup.

Maqedonia është vendi i vetëm në Evropën Juglindore , ku gazetari u burgos për artikuj të botuar në media. Përveç kësaj ,kulmin e paturpësisë dhe manifestim i pushtetit është qëllimi i gjykatës në arsyetimin e aktgjykimit të Kezharovskit por edhe leksion për gazetarët në lidhje me nivelin e njohurive të legjislacionit. Maqedonia është një vend që promovon torturën dhe hakmarrjen e diktuar nga ana e ekzekutivit dhe gjyqësorit. Gazetari Kezharovski është një viktimë e parimeve të veta etike dhe profesionale që çdo shtet normal është konsideruar si një virtyt dhe përsosmëri”,-ka thënë Zaev. /albeu.com/
Shtuar më 23/10/2013, ora 16:14
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori