Krimet e Rënda lënë në burg pa afat Klement Balilin
Kthehete sistemi i raketave kundër breshërit në Maqedoni
Pëlqej
Sikur qendra e radarit Gjurishte të ishte në funksion, do të kishte paralajmërim të mëhershëm të vërshimeve në Stajkovc, thuajse para dy viteve.

Kjo është qendër e radarit me rëndësi të madhe ku njëri prej gjithsej dy të këtij sistem, pas pushimit katërvjeçar do të kthehet në funksion me investim afërsisht prej 50 milionë eurove, për për matje të kohës më cilësore dhe paralajmërimin e motit të keq.

Një nga masat për pakësimin e fatkeqësive nga ndryshimet klimatike, Qeveria planifikon dhe kthimin e sistemit të raketave kundër breshërit, për të cilën po zhvillohen bisedime me Gjeorgjinë, ku ky sistem po funksionon me sukses.

Për pos raketave kundër breshërit parashihet edhe pilot projekti për mbrojtje e të mbjellave e nga ngrica dhe temperaturat e ulëta gjatë verës, po vendose stacione të reja agro-meteorologjike me parametra, të rëndësishme për mbrojtjen e bujqësisë. /albeu.com/
Shtuar më 18/04/2018, ora 16:26
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori