Bilanc i frikshëm viktimash, vetëm sot humbën jetën 20 shtetas nga COVID-19
Kryqi në Aerodrom do ti irritojë myslimanët?
Ish-kryetari i komisionit për marrëdhëniet mes bashkësive fetare dhe grupeve religjioze, profesori Cane Mojanoski ka thënë se në Maqedoni ka tejet mase xhami dhe kisha, në krahasim me numrin real të qytetarëve që janë besimtarë.

“Ata paraqesin marker të territorit që zaptohet nga ana e partive politike të definuara etnikisht. Për ata, objektet religjioze ka kohe qe nuk janë tempuj të fesë, por mjete për arritjen dhe manifestimin e fuqisë politike dhe çdo homogjenizim në bazë fetare vetëm do ta dëmtojë Maqedoninë”, tha Mojanoski për Prizma.

Në KOM mendojnë se kishat "duhen", pasi ndalojnë "tendencat e banorëve myslimanë për të banuar në territore ku kanë jetuar të krishterë".

Ndërsa, nga ana tjetër në Shkup po ngrihen kryqe gjiganmde, të cilat mes tjerash nga ana e myslimanëve shihen si provokim nga ana e qeverisë./albeu.com/

Shtuar më 10/09/2014, ora 14:58

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori